3 Gezonde Koffie Recepten

3 Gezonde Koffie Recepten

Koffie is voor velen een deel van de dagelijkse routine. Misschien is het eerste wat je doet in de ochtend een bakje koffie klaarmaken. Het is echter een bewezen feit dat koffie niet het meest gezonde is wat je kunt drinken. Of misschien wil je jouw reguliere koffie wel omtoveren tot een gezondere versie. Gelukkig zijn er genoeg manieren om dit te bereiken, zonder jouw koffie liefde op te hoeven geven! Hier staan op een rijtje 3 gezonde koffie recepten voor jouw dagelijkse koffie behoeften.

1. Bulletproof Koffie

Bulletproof koffie is een nieuwe trend die is ontstaan in Amerika. Bulletproof koffie heeft vele gezonde effecten op je gezondheid, zoals mentale en fysieke bevorderingen. De bulletproof koffie wordt klaargemaakt met verschillende gezonde oliën en vetten die positieve effecten hebben op de gezondheid. De bulletproof koffie past in het keto-dieet, wat daarom ook een grote reden voor het succes is. Voor het gebruik van de vetten en oliën kan veel gebruik worden gemaakt van bijvoorbeeld kokosproducten, grasboter of MCT-olie. Alle ingrediënten worden vervolgens in een blender gemaald tot een geheel, samen met jouw koffie naar keuze.

Bulletproof koffie is zeker een nieuwe opkomer die velen nog niet goed kennen, maar het is zeker dat deze koffie jou een echte gezonde kick zal geven!

2. Matcha Cappuccino

Matcha is de laatste jaren een fenomeen geworden, en dit is gedeeltelijk dankzij de gezonde voordelen van dit poeder. Matcha is onder anderen goed voor het versnellen van je metabolisme. Dit helpt je tegelijkertijd ook om eten sneller te verteren. Verder heeft matcha positieve effecten op je humeur en welzijn. Hier bovenop is matcha ook van nature een detoxer, dus het heeft goede voordelen voor jouw lichaam en welzijn.

Matcha kan perfect worden gecombineerd met koffie, en dit kan je ook nog eens simpel vanaf thuis maken. Matchapoeder is vaak te vinden in de supermarkt, of anders in een Aziatische supermarkt.

De Matcha cappuccino kan op dezelfde wijze als een reguliere cappuccino worden klaargemaakt, maar hier voeg je nog een extra ingrediënt toe. Door het klaar te maken met een gezonde melkvervanger zoals amandelmelk of havermelk, maak je jouw matcha cappuccino extra gezond en ook extra lekker!

3. Kurkuma Latte

Ook van de Kurkuma latte is niet ongehoord. Er zijn talloze voordelen van het gebruik van kurkuma voor de gezondheid, en dit is daarom ook een van de redenen dat kurkuma veel wordt verwerkt in voedingssupplementen, huidproducten en bijvoorbeeld je thee of koffie. Je kunt zelf thuis op een simpele manier gebruik maken van de positieve effecten van kurkuma door het te verwerken in je koffie.

Kurkuma latte kan je op verschillende manieren bereiden, maar het lekkerst is met opgeschuimde melk. Hiervoor kun je een gezonde variant gebruiken, zoals amandelmelk, wat ook nog eens hoog is in proteïne. Hier kun je kruiden aan toevoegen, waaronder kurkuma. Verder kun je nog kaneel en gember toevoegen, wat beide positieve effecten voor je gezondheid heeft. Om het zoeter te maken kun je ook nog een gezonde zoetmaker toevoegen, zoals honing of agavesiroop.

Wat heb je nodig om deze gezonde koffie recepten te maken?

Voor het maken van deze koffie heb je naast de verschillende ingrediënten, de volgende accessoires nodig:

Korting op Koffiemachines & Koffiebonen

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde koffie accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5

Your page rank:

De 5 Beste Plantaardige Melkvervangers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Book Mockup 01 min 1

Multifunctionele Koffiemachine

Productcategorieën
Navigation

My Cart

Close

Categories