Alles wat je moet weten over hibiscus thee - Wat is Hibiscus thee?

Alles wat je moet weten over Hibiscus Thee

De bloemen van de hibiscus plant worden voor allerlei doeleinden gebruikt, van shampoos tot supplementen, maar de bekendste bereiding hiervan moet wel hibiscus thee zijn. Deze felrode thee is bijna net zo opvallend als de trompetvormige bloemen zelf. Hibiscus thee wordt gezet van de gedroogde kelken van de plant, hetgeen de bloem beschermt en op zijn plaats houdt, en heeft een cranberry-achtige smaak. De thee kan vervolgens warm of koud gedronken worden en is daarom zowel ‘s zomers als ‘s winters een grote favoriet.

Geneeskrachtige werking

De bloemen die de basis vormen voor hibiscus thee komen van oorsprong waarschijnlijk uit Afrika. Met name in West en Oost Afrika worden ze veel gebruikt en kun je de thee op bijna elk marktje wel vinden. Tegenwoordig groeit deze plant vooral in tropische en subtropische klimaten, hier wordt de hibiscus plant vaak ook voor de sier gebruikt vanwege zijn mooie en kleurrijke bloemen. Daarnaast staat de plant bekend om zijn culinaire en medicinale toepassingen, veel culturen drinken hibiscus thee vanwege de gezondheidsvoordelen die dit met zich mee brengt.

Verlagen van de bloeddruk

Traditioneel werd hibiscus thee in Afrikaanse landen gebruikt om de lichaamstemperatuur te verlagen, hartaandoeningen te behandelen en keelpijn te verzachten. In Iran werd hibiscus thee vanuit oudsher al gebruikt om hoge bloeddruk te behandelen, en uit recente studies is gebleken dat de thee inderdaad kan helpen de bloeddruk te verlagen bij volwassenen met (neiging tot) een te hoge bloeddruk.

Veel antioxidanten

Daarnaast zit hibiscus thee bomvol antioxidanten die ons dagelijks beschermen tegen vrije radicalen, ofwel schadelijke stoffen die cellen en weefsels kunnen aantasten. Vrije radicalen en oxidatieve schade verergeren het verouderingsproces en verhogen het risico op allerlei ziekten en aandoeningen. Onder de theesoorten heeft hibiscus thee het hoogste gehalte antioxidanten en is daarom een makkelijke én lekkere manier om je lichaam snel van een boost te voorzien.

Cafeïne vrij & laag in calorieën

Misschien wil je wel cafeïne uit je dieet schrappen of misschien probeer je je calorieën te verminderen. Waarom probeer je dit niet met een heerlijk kopje hibiscus thee? Van nature is de thee zowel laag in calorieën als vrij van cafeïne. Daarnaast heeft een dagelijkse kop hibiscus thee veel voordelen voor de gezondheid en kan dit je helpen om tussendoor minder te snoepen. Maar lees alsjeblieft nog even verder voordat je 4 liter hibiscus thee per dag gaat drinken…

Kleine kanttekening

Een matige hoeveelheid hibiscus thee drinken is volledig veilig. Andere producten die gebaseerd zijn op de hibiscus plant zijn echter niet altijd aan even strenge regels onderworpen en kunnen daarom afwijken van wat ze beloven in hun ingrediëntenlijst. Koop daarom alleen van betrouwbare verkopers en lees de ingrediënten vooraf goed door. Mensen die last hebben van een lage bloeddruk wordt geadviseerd hun waarden goed in de gaten te houden wanneer ze hibiscus thee drinken aangezien dit de bloeddruk dus (verder) kan verlagen. Verder is het verstandig om je arts altijd in te lichten wanneer je regelmatig hibiscus thee of andere kruiden thee drinkt omdat sommige kruiden een wisselwerking kunnen hebben met bepaalde medicijnen.

Korting op Koffiemachines & Koffiebonen

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde koffie accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 0

Your page rank:

Alles wat je moet weten over Alka Thee
Waarom moet je Koffie Filteren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Book Mockup 01 min 1

Multifunctionele Koffiemachine

Productcategorieën
Navigation

My Cart

Close

Categories