Bellezza Bellona Zwart – Espressomachine – Dubbele Boiler – PID – Shottimer – Professionele Zetgroep

1,299.00

Bekijk op Bol.com >
⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5 | Gratis verzending | Partner van | Partner van

Bellezza Bellona Espressomachine

De Bellezza Bellona is een dual boiler systeem met een vibratiepomp. De machine beschikt over een PID voor beide boilers en een handig stukje software voor het instellen van de de shots.

Dubbele Boiler

Een dubbele boiler heeft het voordeel dat de stoom in een andere boiler wordt gehouden. Hierdoor is de temperatuur van de zetgroep beter te beheersen en kan deze met de PID erg nauwkeurig worden ingesteld. Hiermee kan je de smaak van de koffie beter en constanter beïnvloeden. Daarnaast is er een aparte boiler voor stoom, waardoor er krachtige stoom uit de machine komt en je zijdezachte melkschuim kan maken voor jouw cappuccino of latté.

Dubbele PID’s

Beide boiler beschikken over een PID. Hiermee kan je de temperatuur in beide boilers precies aanpassen doormiddel van het handige display. Het voordeel van het aanpassen van de temperatuur in beide boilers is dat jij als barista meer controle hebt over de smaak van je koffie.

Compakt

Een dubbele boiler machine die wel erg mooi is afgewerkt. Met afmetingen van 28,5 bij 35,5 bij 35 cm is wel heel fijn voor de huishoudens met weinig ruimte of voor degene die wat ruimte wilt overhouden. Doordat de zetgroep in de inkeping van de machine is gemaakt scheelt dit heel veel ruimte.

Stoompijp en Heetwaterkraan

De Bellezza Bellona heeft een zowel een heetwaterkraan als een stoompijp waar erg veel stoompower uit komt. Door de mooie afwerking bevinden deze zich ook in de inkeping van de machine waardoor de ruimte extra efficiënt gebruikt is. De stoompijp is cooltouch wat betekent dat de stoompijp na het stomen gewoon aangeraakt kan worden.

Stoere Stoomhendel

In tegenstelling tot andere machines heeft de Bellona een stoere stoomhendel die je in één handbeweging naar beneden kan halen voor 100% stoompower. Een leuke toevoeging is het piepje dat de stoomhendel geeft als de naar beneden wordt gehaald. Dit is een leuk detail dat Bellezza heeft toegevoegd en dit vinden wij erg gaaf.

Elektronische Pre infusion

De Bellezza Bellona beschikt over een elektronische pre infusion, deze is erg handig in te stellen via het makkelijke display dat er op zit. Het voordeel van Pre infusion is dat er gelijk een beetje water in het portafilter komt, hierdoor zet de koffie wat uit en dit voorkomt chanelling. Hierdoor heb je dus een stuk minder kans op te waterige koffie. De Bellona biedt de optie om in te stellen hoe lang de pre infusion moet duren, dit biedt een stukje meer controle aan de barista.

Eco stand

Een Eco stand is op de nieuwste machines niet meer te missen, maar de Bellona heeft weer wat extra’s. Er zijn meerdere mogelijkheden om de Eco-stand in te stellen. Zo kan je de tijd of temperatuur van de Eco-stand aanpassen via het handige display. Erg handig als je de machine niet te veel wilt laten afkoelen.

Ingebouwd kopjesrek

Door het ingebouwde kopjesrek kun je zonder zorgen je kopjes op de machine zetten. De kopjes worden op de machine rechtstreeks verwarmd door de boiler wat weer zorgt voor extra lekkere koffie.

Door de zetgroepboiler binnen 4 minuten warm

Het unieke aan de tweede boiler van de Bellona is dat de boiler bovenop de zetgroep zit. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur in de zetgroep een stuk stabieler is en door de PID ook nog precies in te stellen. De zetgroepboiler zorgt er daarnaast ook nog voor dat de machine super snel op temperatuur is. De Bellona is binnen 3-4 minuten warm en klaar voor gebruik! Doordat de machine de zetgroep gelijk opwarmt hoef je niet te wachten tot de machine ook nog de zetgroep heeft verwarmd nadat deze op temperatuur is. De machine wordt warm en kan gelijk als die op de juiste temperatuur is een lekkere kop koffie zetten. Hierdoor heb je niet de waterige gelige koffie die je krijgt als de machine te koud is.

Extern Waterreservoir

Door het externe waterreservoir van de Bellona is de machine erg compakt. Het waterreservoir heeft een inhoud van 2 liter en is doordat die extern is erg makkelijk weer bij te vullen. Het waterreservoir is gemaakt van glas en ziet er erg mooi en netjes uit.

Shottimer

De ingebouwde shottimer zit ingebouwd in het display waardoor je de tijd van je shot precies kunt bijhouden. Daarnaast kan je ook de tijd van de shots instellen waardoor je met 1 druk op de knop precies de shot krijgt die jij het lekkerst vindt. Erg gemakkelijk als je op een vroege ochtend een lekkere espresso wilt zonder er te veel op te letten.

Vier knoppen

De vier knoppen aan de bovenkant van de machine bieden verschillende opties. De eerste knop is voor de heetwaterkraan die je aan en uit kan doen met een druk op de knop. De tweede en derde knop zijn voor ingestelde shots, zo kan je de eerste knop een extractietijd geven van 23 seconde en de tweede knop 28 seconde. Erg handig als je met verschillende bonen werkt of twee verschillende smaken wilt krijgen met een druk op de knop. De vierde knop is de handmatige extractie, hier kan je zelf de extractie stoppen door nog een keer op de knop te drukken. Je kan tijdens deze extractie de tijd makkelijk aflezen door de ingebouwde shottimer.

Professionele 58mm

De zetgroep van de Bellona is geschikt voor de professionele 58mm filterdragers. Hiervan zit er standaard in de doos meegeleverd een 1 kops filterdrager en een 2 kops filterdrager.

Meegeleverde Accessoires

1x Bellezza Tamper
1x Zetgroepborstel
1x Enkele filterdrager
1x Dubbele filterdrager

Beoordeel:

0 / 5 0

Your page rank:

Navigation

My Cart

Close

Categories