Bellezza Valentina Push & Go

1,299.00

Bekijk op Bol.com >
⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5 | Gratis verzending | Partner van | Partner van

Bellezza Valentina INOX & Valentina Push&Go INOX

Bellezza Espresso annonceerde onlangs de nieuwe Bellezza Valentina. Een klassiek ogende espresso machine met technisch vernuft onder de ‘motorkap’. Schitterend ‘body-work’ zoals we dat inmiddels van Bellezza gewend zijn met een klassieke front zonder digitale afleiding. Dat zit er wel in, maar weggewerkt aan het oog onttrokken achter het zijpaneel. De Bellezza Valentina traditioneel vorm gegeven met grote (1,8ltr) RVS single boiler en warmtewisselaar. Dat zorgt voor gelijktijdig koffiezetten en melk foamen (schuimen). Bovendien heeft de machine een kokend water kraan. Daarmee onderscheidt deze ‘starter’ machine zich met het segment ‘budget’ machines. Geen gedoe met doorverwarmen of matige stoompower.

Toch is de temperatuur van de machine PID geregeld en instelbaar. Zodoende kan je de smaak van de koffie beïnvloeden. Vind je de koffie wat te bitter, stel dan de temperatuur wat lager in en proef het verschil. Omgekeerd werkt natuurlijk ook. Is de koffie wat zuur, vind je de smaak wat vlak, zet de temperatuur een fractie hoger en proef meer karakter. De PID technologie regelt dit voor je en houdt de temperatuur netjes constant. Ook uniek is de elektronisch instelbare Pre-infusion. Dit geeft je koffie (instelbaar) meer de tijd goed te wellen, alvorens de extractie plaats vindt. Klassieke manometers geven de boiler druk en pompdruk aan van de verrassend stille vibratie pomp.

Professionele Faema E61 koffie zetgroep

Deze fameuze zetgroep is in 1961 ontwikkeld door Faema en sindsdien dé standaard voor topklasse espressomachines. Wat maakt de E61 zetgroep van de Bellezza Valentina met draai kranen of Push&Go nu zo bijzonder? De zetgroep is zwaar uitgevoerd van ruim 4 kilo aan verchroomd metaal. Door het thermosyphon principe wordt de zetgroep vanuit de boiler verwarmd. De PID in combinatie met de zware 4kg zetgroep zorgt voor zeer stabiele thermische eigenschappen.
Hiernaast heeft de zetgroep en filterhouder de grootste standaard in de markt (58 mm diameter). Voor een prefecte extractie en crema van de koffie. Met de fraaie INOX Bellezza ‘lever’ bedien je het doorlopen van het water. Hiermee bepaal je de hoeveelheid en sterkte van de koffie. Elk kopje wordt zo ‘op maat’ gezet volgens de gewenste smaak en optimale extractie. Een ander voordeel van de E61 industriestandaard is, de professionele zetgroep ziet prachtig uit en is eenvoudig te onderhouden.

Espressomachine met Warmtewisselaar
De beste klasse espressomachines, zijn uitgerust met warmtewisselaar, afkomstig uit de horeca. Deze techniek haalt het koffiewater direct uit het waterreservoir, leidt het naar de zetgroep door de warmtewisselaar (metalen buisje), het koude water wordt indirect verwarmd door de hete koffieboiler (op circa 120° C) en bereikt met een optimale temperatuur de zetgroep. Het grote voordeel hiervan is dat de boiler continu op één stabiele (stoom)temperatuur wordt gehouden. Met de Bellezza Valentina kan je daarom altijd direct stomen en tegelijkertijd koffiezetten. Ideaal voor liefhebbers van cappuccino, latte macchiatto of espresso macchiatto. Eenvoudige espressomachines in de categorie ‘budget’ zonder warmtewisselaar halen het water direct uit de koffieboiler (op circa 100° C). Om te kunnen stomen moet je de boiler door verwarmen en dus wachten tot de koffieboiler boven het kookpunt is (naar circa 120° C). Wil je daarna koffie zetten dan moet de koffieboiler weer afkoelen anders krijg je een verbrande, bittere koffie.

Bellezza Valentina versus Valentina Push&Go

De Bellezza Valentina is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. De standaard versie is voorzien met een stoom en heetwater kraan met de bekende draaiknop terwijl de Push&Go uitvoering een ‘leva’ kranen heeft. De leva kraan werkt wat sneller voor de meer geoefende barista. Je kan de kraan open zetten en fixeren zodat je twee handen vrij hebt tijdens bijvoorbeeld het foamen van de melk. Een tik op de leva en de kraan sluit weer optimaal. Een draai kraan wordt door de gebruiker wel eens te zwaar dicht gedraaid, niet nodig en op den duur nadeling voor de machine. Bij de leva kraan werkt dit altijd goed, het mechaniek sluit zelf met precies de juiste kracht de kraan.

Stoompijp en heetwater uitloop
Bellezza past ook handige extra’s toe. Zo hebben de stoompijp en de heetwater uitloop volledig vrij beweegbare 360° balhoofden. Ideaal om mee te werken. Een ander voordeel is dat de espressomachine is uitgerust met een boiler van 1.8liter. Dit garandeert flinke stoompower voor perfect melkschuim. Heerlijk voor de cappuccino, latte macchiatto, caffè macchiatto, koffie verkeerd maar ook warme chocomelk.

Laagwater Beveiliging in Espressomachine
Bellezza heeft ook aan veiligheid gedacht. In de espressomachine zit een laagwater beveiliging. De machine schakelt automatisch uit als het niveau in het waterreservoir te laag is. Dit voorkomt dat de espressomachine droogkookt en defect raakt. Door de machine bij te vullen met water, start de Bellezza Valentina weer automatisch op.

Koffiekopjes Verwarmer
Bovenop de Bellezza Valentina vind je een koffiekopjes plateau die indirect verwarmd wordt door de koffieboiler in de espressomachine. Een flinke ruimte om koffiekopjes voor koffie, cappuccino en espresso op te zetten. Voorverwarmd keramiek is fijn om vers gezette koffie warm te houden. Het waterreservoir zit handig achter het koffiekopjes plateau. Je kunt dus water in het reservoir bijvullen en de koffiekopjes (deels) laten staan.

Topklasse espresso apparaat Bellezza Valentina Classic

 • Intern weggewerkte PID regelaar inclusief Eco stand
 • Elektronisch instelbare pre-infusion
 • Professionele Faema E61 koffie zetgroep
 • Warmtewisselaar voor gelijktijdig koffie, stoom en kokend water
 • Klassieke uitstraling, zonder digitale display op de front van de machine. Fraai ‘body-work’ van chroom en hoogwaardig polished Inox (RVS)
 • Duurzaam RVS machine frame.
 • Professionele RVS 1,8 ltr boiler
 • warmte wisselaar (HX)
 • twee manometers, een voor stoomdruk en een voor de pompdruk
 • Stoom en heetwater kraan
 • Optie voor ESE koffie servings
 • Optie voor safe vast water aansluiting

Beoordeel:

0 / 5 0

Your page rank:

Navigation

My Cart

Close

Categories