De 12 Lekkerste Internationale Koffie Recepten

De 12 Lekkerste Internationale Koffie Recepten

Koffie is door de jaren heen altijd een aspect van cultuur geweest, en er zijn vele internationale koffie recepten om te proberen. Sommige recepten draaien om de alcohol, en laten de beste specialiteiten van het land zien, en sommige recepten bevatten geen alcohol, en draaien puur om de techniek. Al in al zijn deze koffiesoorten uniek naar het land en de cultuur. Hier staan op een rij de 12 lekkerste internationale koffie recepten, die zeker het proberen waard zijn wanneer je een bezoekje brengt aan deze landen!

1. Braziliaanse Koffie Recept

Ondanks het exotische beeld van een land als Brazilië, is de koffiespecialiteit “Brazilian Coffee” hiervan het tegenovergestelde. Deze koffie is namelijk perfect om jezelf op te warmen tijdens koude winterdagen, en heeft een heerlijk zoete smaak door de verschillende ingrediënten die gebruikt worden. De koffie wordt klaargemaakt met Braziliaanse rum en espresso. In sommige gevallen wordt de koffie likeur Tia Maria toegevoegd voor een extra zoete smaak. Verder wordt ook gesmolten chocola, of cacaopoeder toegevoegd. De sterke smaak van de rum weegt af tegen de zoete koffielikeur en de laag slagroom bovenop de koffie. Deze combinatie brengt een werkelijk zoete en overheerlijke koffie die in de toekomst jouw warme chocolademelk kan verplaatsen wanneer je zin hebt in een extra kick in jouw drankje.

2. Spaanse Koffie Recept

De Spaanse koffie is een echte favoriet voor velen, en dit is dankzij de drank naar keuze, namelijk: Likeur 43. We kennen hem misschien allemaal, maar deze likeur is perfect voor de combinatie met koffie, en wordt daarom gebruikt voor dit recept van de klassieke “Spanish Coffee”. In enkele gevallen wordt de Likeur 43 ook omgewisseld voor Licor Soleado, nog een traditioneel Spaanse drank. Verder wordt de drank samengevoegd met koffie en slagroom, en af en toe wordt kaneel toegevoegd voor extra smaak.

3. French/Franse Koffie Recept

Franse koffie, of ook wel French Coffee genoemd, is een van de eerste koffiespecialiteiten met drank die ontstaan en bekend geworden is. Ook om deze reden wordt deze koffie wereldwijd gedronken en is hij perfect als een after dinner koffie. De French koffie wordt vergeleken met de populaire Irish coffee, maar in plaats van whisky wordt er in de French coffee gebruik gemaakt van een shot Grand Marnier of Cointreau-likeur. Deze likeuren zijn sterk van smaak en hebben een lichte sinaasappelsmaak door de bereiding van de drank. De Franse koffie wordt verder klaargemaakt met slagroom en suiker en wordt warm geserveerd! Deze koffie is werkelijk een genot voor na het avondeten, en geeft je ook zeker een kick.

4. Turkse Koffie Recept

De Turkse koffie draait puur om de techniek en de bereiding van de koffie. Turkse koffie is een belangrijk aspect van de Turkse cultuur, en is wereldwijd bekend geworden. Turkse koffie wordt bereidt met behulp van een cezve, een speciaal koffiepannetje. Het wordt met kort gebrande en zeer fijn gemalen koffie samengesteld, en gemengd met suiker in dezelfde hoeveelheid. Velen beschrijven het maken van Turkse koffie als een kunst, en het vergt wat oefening om het perfect klaar te kunnen maken. Echter, deze speciale bereiding werpt zijn vruchten af, want de smaak van Turkse koffie is uniek en onderscheid zichzelf van andere soorten koffie. Door de sterke smaak van de koffie wordt het vaak geserveerd met een glas water. Voor de liefhebbers is deze Turkse koffie een echte favoriet voor na een maaltijd of diner.

5. Italiaanse Koffie Recept

Het volgende koffie recept is afkomstig uit Italië. De Italiaanse koffie, oftewel Italian Coffee wordt bereid met amaretto. Voor deze keuze likeur wordt vaak Disaronno gebruikt, een Italiaanse likeur afkomstig uit Saronno. De likeur is gemaakt van amandel, perzik en abrikoos. Dit zorgt voor een zoete en licht zure smaak. De disaronno wordt gemengd met reguliere koffie, en het balans tussen de smaken zorgt voor een breed smakenpalet. De zoete smaken van de Disaronno stemmen zich af tegen de bittere en volle smaken van de koffie. Aan de Italiaanse koffie wordt ook rietsuiker en room toegevoegd, wat zorgt voor een romige textuur. Italian Coffee wordt voor velen gebruikt voor na het avondeten, en is de perfecte afsluiter van een heerlijk diner.

6. Ierse Koffie Recept

Ierse koffie is een populair drankje die wereldwijd in cafés wordt geserveerd.Ook in Nederland is deze koffie erg populair, en het is ook zeker het proberen waard. Deze koffie wordt gemaakt met de traditionele Ierse drank “Jameson whisky”, wat ook één van de meest populaire whisky soorten is. De “Irish Coffee” wordt klaargemaakt met een shot Jameson whisky, en wordt aangevuld met twee shots espresso. De Irish coffee wordt verder nog afgetopt met slagroom. Door de relatief sterke smaken in de Irish coffee is dit zeker een sterk drankje, maar de aromatische smaken van de whisky stemmen perfect af tegen de bittere en volle smaken van de koffie. Al in al is het de perfecte combinatie wanneer je nog een beetje slagroom of suiker toevoegt! De Ierse koffiespecialiteit is ideaal voor na het dineren of in de avond tijdens koudere dagen.

7. Russische Koffie Recept

Ook uit Rusland is er een landelijke koffiespecialiteit waargemaakt. De dranksoort die voor deze koffie gebruikt wordt is misschien voor velen geen verrassing. Namelijk: wodka vormt één van de hoofdingrediënten van deze koffie, wat symbool staat voor het land en de cultuur. De Russische koffie wordt bereid met wodka en espresso, en is hiermee in alle aspecten een sterk genot. De Russische koffie wordt voornamelijk koud geserveerd, en wordt klaargemaakt met ijsblokjes of een bolletje (vanille)ijs. Hiermee kan je van dit drankje in de warme zomerdagen heerlijk genieten.

8. Vietnamese Koffie Recept

Het volgende heerlijke recept is Vietnamese Koffie, ook wel Cà phê đá genoemd. Deze koffiespecialiteit is zeer simpel en bestaat uit twee basisingrediënten: koffie en gecondenseerde melk. Gecondenseerde melk is van zichzelf zoet, en daarom wordt er geen extra suiker aan toegevoegd. De Vietnamese koffie kan warm of koud geserveerd worden, maar koud is de standaard van dit drankje.
Door het gebruik van de gecondenseerde melk in vervanging van normale melk, is het drankje romig, zoet en overheerlijk. Het is een perfect recept voor in de zomer, maar je kunt hem natuurlijk het hele jaar door klaarmaken. Vietnamese koffie is een unieke draai aan de reguliere ijskoffie en is misschien zelfs wel lekkerder.

9. Griekse Koffie Recept

De Griekse koffie heeft over de laatste jaren veel populariteit gekregen door de unieke techniek waarop de koffie wordt bereid. De Griekse koffie wordt ook wel de Caffe Frappe genoemd, en in plaats van reguliere koffie wordt het gemaakt met oploskoffie. Dit is puur om de gewenste, romige textuur te behalen in de Frappe. Aan de oploskoffie wordt een beetje water toegevoegd en wordt vervolgens gemixt zodat er een romige en luchtige textuur ontstaat. Zo maak je een Griekse Frappe. De Frappe wordt koud geserveerd, dus er worden ijsblokjes, suiker en melk toegevoegd. De Griekse Frappe is heerlijk voor warme dagen, en de textuur maakt deze koffiespecialiteit uniek.

10. Arabische Koffie Recept

Ook bij Arabische koffie gaat het allemaal om de techniek waarmee de koffie wordt bereid. Bij Arabische koffie draait het om de branding van de koffiebonen, en het toevoegen van verschillende kruiden en smaken. Er wordt gebruik gemaakt van gemalen kardemom, wat zorgt voor een sterke en kruidige smaak in de koffie. Ook wordt er in vele gevallen kruiden toegevoegd zoals piment, gember of saffraan. Dit verschilt echter per bereidingswijze. Door de bereidingswijze van het langzaam koken van de koffie, zorgt het ervoor dat alle smaken goed naar voren komen, en je eindigt met een werkelijk smaakvol kopje koffie. Door de combinatie met speciaal gebrande koffiebonen en de verschillende kruiden is de smaakbeleving van Arabische koffie onvergelijkbaar met “normale” koffie, en het is zeker het proberen waard.

11. Wiener Koffie Recept

De Wiener koffie is welbekend, en gaat ook onder de naam van een “Wiener melange” wat een speciale koffiemelange is. Deze koffie is afkomstig uit de Weense koffiehuizen en is tegenwoordig erg populair op de markt. Het is overheerlijk voor koudere dagen in vervanging van de klassieke chocolademelk. De Wiener melange bestaat voornamelijk uit twee hoofdingrediënten: Koffie en chocolade. Het wordt bereid met een dubbele espresso, gesmolten chocolade, en wordt vervolgens bedekt met opgeklopte melk, slagroom en cacaopoeder. Door de licht gebrande koffie in dit recept, in combinatie met de zoete elementen zoals de chocola en de slagroom, is de Weense koffie een werkelijk genot voor iedereen die van een heerlijk warme, hartige en zoete koffie houdt.

12. Indonesische Avocado Koffie Recept

Het laatste recept op het lijstje is de Indonesische Avocado koffie. Deze koffiespecialiteit is zeker speciaal en niet te vergelijken met andere recepten op het lijstje. Het hoofdingrediënt is namelijk avocado. Eerst klinkt het misschien apart, maar de avocado wordt in vele culturen als een dessert gegeten, en dit komt op hetzelfde neer! De romige en zachte textuur van de avocado gaat perfect gepaard met koffie, en zorgt voor een uniek drankje. De Avocado koffie wordt koud geserveerd en wordt in een blender gemengd met de koffie om een egale textuur te krijgen in de koffie. Vervolgens worden er ijsblokjes toegevoegd en koel geserveerd. De overheerlijke romige textuur van de koffie en avocado zorgt voor een echte delicatesse die snel jouw favoriet zou kunnen zijn, en het is zeker het proberen waard!

Wat heb je nodig om deze internationale koffie recepten te maken?

Voor het maken van deze koffie heb je naast de verschillende ingrediënten, de volgende accessoires nodig:

Korting op Koffiemachines & Koffiebonen

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde koffie accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 0

Your page rank:

De 5 Lekkerste Regionale Koffie Recepten
5 Manieren om Koffie te Maken Zonder Filter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Book Mockup 01 min 1

Multifunctionele Koffiemachine

Productcategorieën
Navigation

My Cart

Close

Categories