De 5 Beste Plantaardige Melkvervangers

De 5 Beste Plantaardige Melkvervangers

In het jaar 2021 blijkt dat steeds meer mensen van de Nederlandse bevolking op zoek zijn naar alternatieven voor dierlijke producten. Onder een van deze alternatieven vallen vervangers voor normale koemelk. Dit kan door verschillende redenen zijn. Misschien ben je wel veganistisch, of je bent intolerant tegen lactose. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je wat nieuws wilt proberen om normale melk te vervangen. Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze opties waar je uit kunt kiezen, en melkvervangers worden constant vernieuwd en verbeterd! Natuurlijk zijn er veel opties die elk hun voor- en nadelen hebben. Daarom staan hier op een rijtje de 5 beste plantaardige melkvervangers!

1. Kokosmelk

De eerste melkvervanger op de lijst is kokosmelk. Dit is een veelgebruikte melkvervanger die op verschillende manieren toegepast kan worden. Ondanks het feit dat kokosmelk nog niet heel lang bekend is als melkvervanger, is het al sinds langere tijd op de markt, en werd voorheen voornamelijk gebruikt tijdens het koken. Echter, sinds de verhoogde vraag naar reguliere melkvervangers zijn er steeds meer producenten die werken aan het beter maken van kokosmelk voor dagelijks gebruik. Hier is kokosmelk een zeer goede optie voor. Wanneer je kijkt naar voedingswaarden in kokosmelk staat het bijna gelijk met koemelk qua calcium en vitamine D, wat beide essentiële ingrediënten zijn voor een goede melkvervanger. Echter, kokosmelk bevat wel weinig proteïne.

Kokosmelk is qua textuur en smaak vrij neutraal, en is daarom een goede optie voor dagelijks gebruik wanneer je zoekt naar een smaak die vlak bij normale melk ligt. Ook in textuur is het minder romig en daarom goed te gebruiken in verschillende recepten, waaronder in jouw kopje koffie.

2. Amandelmelk

Amandelmelk is een goed alternatief voor normale melk voor wanneer je een smaak vlak bij koemelk zoekt. Qua smaak is amandelmelk vooral zoet en zacht. Het heeft een zeer romige textuur wat komt doordat de calorieën uit gezonde vetten zijn geproduceerd. Het enige nadeel aan amandelmelk is dat de melk weinig proteïnes bevat in vergelijking met andere melkvervangers. Hier staat echter wel tegenover dat amandelmelk een perfecte keuze is wanneer je je calorieën wilt verminderen.

Door de zoete smaak is amandelmelk ideaal voor gebruik in drankjes zoals koffies, maar is ook ideaal om te gebruiken tijdens het bakken in vervanging voor normale koemelk. Het bevat dezelfde textuur, en door de natuurlijk zoete smaak hoef je minder suiker toe te voegen.

3. Havermelk

Nog een goede melkvervanger is havermelk. Het is ook zeker een van de meest populaire melkvervangers die je kunt kiezen en er is een ruim aanbod in merken die je kunt vinden in supermarkten. Havermelk is vaak de meest gekozen optie voor koffierecepten, zoals cappuccino en lattes. Dit komt doordat de hartige smaak van de havermelk goed samen gaat met de smaken van de koffie, en de textuur is heerlijk romig en zacht. Ook is havermelk hoog in calcium, wat essentieel is in melk, en daarom is het een goede optie wanneer je overweegt om je normale melk te vervangen.

Havermelk is ook qua voedingswaarden een zeer goede optie, aangezien het hoge waarden in calcium en vitamine B bevat, en zelfs ook gelijke waarden in proteïne!

4. Sojamelk

Sojamelk is vrijwel de meest populaire melkvervanger op de markt, en dit komt allemaal door de nutritie waarden in soja. Deze waarden liggen namelijk het dichtste bij die van reguliere koemelk. Sojamelk is erg hoog in proteïne en is daarom een zeer goede optie voor vegetariërs of veganisten, die zoeken naar een alternatief voor dierlijke producten die toch hoog in proteïne zijn.

Verder is sojamelk ook hoog in calcium en vitamine D. Qua voedingswaardes is sojamelk daarom de beste optie wanneer je zoekt naar een melkvervanger. Veel merken, zoals Alpro, zijn bezig om meer varianten van sojamelk te produceren, zoals vanillesmaak, barista melk voor het gebruik in koffies en zelfs een lagere calorieën versie.

5. Cashewmelk

Cashewmelk is een van de nieuwkomers op de markt van melkvervangers, en is minder snel verkrijgbaar in supermarkten. Echter, het is zeker een goede optie voor wanneer je een smaak dicht bij reguliere melk wilt, en wanneer je zoekt naar hoge calciumwaarden. Cashewmelk wordt geproduceerd door het vermalen van cashews, en bevat daarom alle vitaminen uit de cashews zelf. De melk heeft voornamelijk een wat meer nootachtige smaak dan de andere melkvervangers, maar is een goed alternatief voor normale koemelk wanneer je het wilt gebruiken in bijvoorbeeld koffie. Qua voedingswaarden is cashewmelk hoog in calcium, maar bevat lagere waardes in proteïne wanneer je het vergelijkt met bijvoorbeeld koemelk of sojamelk. Echter, de smaak van cashewmelk is ideaal voor dagelijks gebruik.

Korting op Koffiemachines & Koffiebonen

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde koffie accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5

Your page rank:

3 Gezonde Koffie Recepten
De 3 Lekkerste Herfst Koffie Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Book Mockup 01 min 1

Multifunctionele Koffiemachine

Productcategorieën
Navigation

My Cart

Close

Categories