Eureka Mignon Filtro – Koffiemolen – Zwart

179.00

Bekijk op Bol.com >
⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5 | Gratis verzending | Partner van | Partner van

Koffiemolen voor filterkoffie op hoog niveau: de Eureka Mignon Filtro

Daar is hij dan eindelijk! Eureka’s antwoord op o.a de Baratza Encore of handmolens zoals de Timemore Slim en Tiamo handmolen. Eureka heeft zijn assortiment uitgebreid met de Mignon Filtro; dé koffiemolen voor filterkoffie. De Mignon Filtro biedt snelle, consistente en hoge kwaliteit maling. Daarnaast wordt de Filtro koffiemolen geroemd om zijn hoge bouwkwaliteit. De Eureka Mignon Filtro heeft speciaal ontwikkelde 50mm platte maalschijven; Eureka noemt dit ‘Brew Specific Design‘. Deze maalschijven zijn zodanig gesneden dat de maling constanter is in het grovere spectrum (voor filterkoffie).

Bouwkwaliteit van de Mignon Filtro

Het grote voordeel aan de Mignon Filtro zijn de traploos instelbare maalschijven. Daarmee gaat hij zijn grote concurrent de Baratza Encore direct voorbij. De Filtro werkt erg fijn in zijn simpliciteit. Aan de zijkant van de molen zit de knop om het malen te activeren. De Filtro wordt bijgeleverd met de handige opvangbak voor de maling die bij de uitloop geplaatst kan worden. De doorzichtige bonencontainer aan de bovenkant van de molen heeft een capaciteit van 300 gram. De Eureka Mignon Filtro weegt zo’n 5.6kg. Dat komt vooral door zijn zware 260 Watt inductiemotor en zware behuizing.

De Filtro is onderdeel van de Mignon serie. Waar de Eureka Mignon Manuale, Silenzio of de Specialita vooral goed preseteren in het fijnere spectrum (espressomaling), is de Filtro bijzonder goed voor filterkoffie.


Is de filtro ook geschikt voor espresso?

Omdat de Filtro koffiemolen traploos instelbaar is, kan je er ook gemakkelijk espresso mee malen. Alleen door zijn Brew Specific Design maalschijven is hij veel minder consistent in het fijnere spectrum (espressomaling). Wij raden het dus af om deze molen te gebruiken voor espresso.

Technische specificaties
Type maalschijven

50mm gehard staal platte maalschijven (Brew Specific Design)

Afmetingen (HxBxD)
350mm x 190mm x 150mm
Bonencontainer
300 gram
Snelheid
2,3g per seconde
Vermogen

260 Watt

Beoordeel:

0 / 5 0

Your page rank:

Categorie:
Navigation

My Cart

Close

Categories