hoe moet je koffiebonen malen

Hoe Moet je Koffiebonen Malen?

Ben jij een echte koffieliefhebber? Dan is de kans groot dat jij jouw koffiebonen het liefst zelf maalt. Hiermee creëer je doorgaans de meest lekkere koffie, met heerlijke intense aroma’s. Maar hoe moet je koffiebonen malen?

Je kunt koffiebonen natuurlijk malen in een koffiemolen. Dit is een eenvoudige methode. Heb jij echter geen koffiemolen tot je beschikking? Dan zijn er ook andere mogelijkheden. Denk aan het gebruik van een vijzel of een deegroller.

Wil jij erachter komen wat nu precies de beste manier is om jouw koffiebonen te malen? Lees dan snel verder om te zien welke manier van koffie malen jij kunt gebruiken.

Koffiemolens

Zoals reeds benoemd is het gebruik van een koffiemolen de meest populaire manier om je koffiebonen te malen. Er bestaan diverse soorten koffiemolens. Zo kun je kiezen voor een elektrische of een handmatige koffiemolen. Echter worden deze handmatige modellen tegenwoordig nog maar weinig gebruikt.

Koffiemolens komen in diverse formaten. Dus of je nu op zoek bent naar een klein model die eenvoudig is op te bergen of een wat groter model dat mooi staat op het keukenblok, het kan allemaal.

Sommige koffiemolens maken gebruik van maalschijven om de bonen fijn te maken, er zijn echter ook modellen die simpelweg gebruik maken van scherpe messen. Beide varianten malen de koffie op een goede, efficiënte manier.

Een Vijzel

De tweede optie voor het malen van koffiebonen die we willen bespreken is het gebruik van een vijzel. Het malen van koffiebonen met een vijzel is een zwaardere klus dan wanneer je eenvoudigweg een koffiemolens of mixer gebruikt, echter is het niet onmogelijk.

Doe een kleine hoeveelheid koffiebonen in de vijzel en vermaal deze met de stamper. Het kan zijn dat er wat koffiebonen vanuit de vijzel omhoog springen, dit gebeurt vanwege de kracht die wordt uitgeoefend op de stamper. Wanneer je echter een kleine hoeveelheid bonen gebruikt en dit proces vaak herhaald, zal je al gauw een expert worden op het gebied van koffiebonen malen met een vijzel.

Deegroller

Heb je noch een koffiemolen, noch een vijzel tot je beschikking? Ook dan kun jij je koffiebonen malen. Namelijk met gebruik van een deegroller.

Leg de bonen eenvoudig tussen wat bakpapier (een stevige plastic zak is ook een optie), en rol met de deegroller voorzichtig over de koffiebonen heen. Herhaal dit proces totdat de koffiebonen de gewenste maling hebben.

Ook wanneer je geen enkele vorm van keukengerei tot je beschikking hebt kun jij koffiebonen vermalen. Je kunt de methode met de deegroller namelijk ook uitvoeren met gebruik van een glazen fles, etensblik of zelfs een hamer. De mogelijkheden zijn eindeloos als je maar creatief durft te zijn!

Conclusie: Iedereen kan koffiebonen malen!

Samenvattend zouden we kunnen stellen dat iedereen met een creatief brein in staat is om zijn of haar koffiebonen te malen. Heb jij een koffiemolen tot je beschikking, dan is dit uiteraard de meest vlugge en eenvoudige manier voor het malen van koffiebonen.

Maar ook wanneer je geen koffiemolen hebt kunt je jouw koffiebonen vermalen met gebruik van een vijzel, een deegroller of zelfs een hamer!

Korting op Koffiemachines & Koffiebonen

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde koffie accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 0

Your page rank:

Wat voor Koffie Gebruik je in een Percolator?
Hoe kun je het Beste Koffie Bewaren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Book Mockup 01 min 1

Multifunctionele Koffiemachine

Productcategorieën
Navigation

My Cart

Close

Categories