De Beste Koffiebekers to Go

Ben jij vaak onderweg en heb je tijdens je rit zin in een lekkere kop koffie? Je koffie drinken uit een mok zonder deksel is dan misschien toch niet zo handig in de auto, een trein of bus.

Herbruikbare koffiebekers to-go zijn een populaire oplossing voor de groeiende hoeveelheid afval die wordt gegenereerd door de standaard plastic of kartonnen wegwerpbekers. Ze zijn ontworpen om meerdere keren te worden gebruikt in plaats van na één gebruik weg te gooien.

Er zijn verschillende soorten herbruikbare koffiebekers to-go beschikbaar, zoals bekers gemaakt van roestvrij staal, bamboe of kunststof. Roestvrijstalen bekers zijn een populaire keuze omdat ze licht van gewicht, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken zijn. Bamboe bekers zijn een milieuvriendelijke optie, omdat bamboe snel groeit en hernieuwbaar is. Kunststof bekers zijn ook gewild, met name omdat ze meestal goedkoper en in verschillende kleuren beschikbaar zijn.

Herbruikbare koffiebekers to-go zijn niet alleen goed voor het milieu, maar kunnen ook besparingen opleveren voor koffiehuizen en klanten. Veel koffiehuizen bieden namelijk kortingen aan klanten die hun eigen beker meenemen, waardoor zij geld besparen en afval verminderen.

Het is echter wel belangrijk om te realiseren dat de meeste herbruikbare bekers niet voor de vaatwasser geschikt zijn. In veel gevallen zul je de bekers dus met de hand om moeten spoelen. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die regelmatig onderweg zijn. Overweeg dit dus goed voordat je jouw koffiebeker aanschaft.

Duurzaam

De wereld heeft verandering nodig. Herbruikbare koffiebekers to go zijn duurzaam omdat ze meerdere keren kunnen worden gebruikt in plaats van na één gebruik weggegooid te worden. Hierdoor wordt de hoeveelheid afval die wordt gegenereerd door wegwerpbekers van koffie significant verminderd.

De productie van wegwerpbekers van koffie vereist de hulpbronnen van bomen, water en energie, en het vervoer naar de verkooplocaties. Bovendien, wegwerpbekers hebben meestal een plastic coating die niet biologisch afbreekbaar is en daardoor een negatief effect heeft op de natuur en de oceanen. Met de aanschaf van een herbruikbare koffiebeker to go, draag je dus ook een steentje bij aan het milieu.

Voordelen van een koffiebeker to go

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor een koffiebeker to go:

 • Gemak: Een koffiebeker to go maakt het gemakkelijk om koffie mee te nemen wanneer je onderweg bent.
 • Milieuvriendelijk: Een koffiebeker to go is herbruikbaar en daardoor wordt er minder afval gegenereerd.
 • Een koffiebeker to go kan ook een verkoopmiddel zijn voor koffiehuizen, omdat ze meer klanten aantrekken en hun merk kunnen promoten.

Koffiebeker to go kopen

Wanneer je overweegt om een herbruikbare koffiebeker to go aan te schaffen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten:

 

 • Materiaal: Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor herbruikbare koffiebekers, zoals roestvrij staal, bamboe, glas en kunststof. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen, dus het is belangrijk om te overwegen welk materiaal het beste bij jou past.
 • Isolatie: Wanneer je je koffie langer warm wilt houden, kun je overwegen een beker met isolatie te kiezen. Roestvrijstalen bekers met dubbele wandisolatie zijn in dat geval een populaire keuze.
 • Capaciteit: Overweeg hoeveel koffie je meestal drinkt en kies een beker met de juiste capaciteit. Veel bekers hebben een capaciteit van ongeveer 355-450 ml, maar er zijn ook grotere en kleinere maten beschikbaar.
 • Design: Veel koffiebekers zijn beschikbaar in verschillende kleuren en ontwerpen, dus kies een beker die aansluit bij je persoonlijke smaak en stijl.
 • Schoonmaak: Sommige bekers zijn vaatwasser bestendig, andere bekers moeten met de hand worden gewassen. Overweeg welke optie het beste bij je past.
 • Gewicht en grootte: Overweeg hoeveel ruimte de beker inneemt in je tas of rugzak, en hoeveel gewicht je wilt dragen als je de beker meeneemt.
 • Certificatie: Er zijn verschillende organisaties die certificaten verstrekken voor milieuvriendelijke producten, zoals FSC en BPA-vrij. Overweeg of een dergelijke certificering belangrijk voor je is.
 • Garantie en onderhoud: Veel fabrikanten bieden garantie op hun producten, dus controleer de garantie en de onderhoudsinstructies voordat je een beker koopt.

Book Mockup 01 min 1

No products were found matching your selection.

Navigation

My Cart

Close

Categories