Snijd de chocolade in fijne stukken smelt in een steelpannetje.
Meng de cognac en de espresso met elkaar en voeg het mengsel vervolgens toe tot de gesmolten chocolade.
Scheid het eigeel van het eiwit en klop de dooiers vervolgens met 20 gram suiker wit schuimig.
Klop vervolgens ook de eiwitten stijf met de rest van de suiker.
Doe hetzelfde met de room (kloppen tot slagroom) en voeg hierbij het vanillesuiker toe.
Mix de opgeklopte dooier met de gesmolten chocolade. Voeg vervolgens met een spatel de slagroom en daarna pas de opgeklopte eiwitten door het mengsel.
Verdeel de chocolademousse over de twee glazen. Laat vervolgens drie uur opstijven in de koelkast. Enjoy!
Handige Barista Accessoires:
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd de chocolade in fijne stukken smelt in een steelpannetje.
Meng de cognac en de espresso met elkaar en voeg het mengsel vervolgens toe tot de gesmolten chocolade.
Scheid het eigeel van het eiwit en klop de dooiers vervolgens met 20 gram suiker wit schuimig.
Klop vervolgens ook de eiwitten stijf met de rest van de suiker.
Doe hetzelfde met de room (kloppen tot slagroom) en voeg hierbij het vanillesuiker toe.
Mix de opgeklopte dooier met de gesmolten chocolade. Voeg vervolgens met een spatel de slagroom en daarna pas de opgeklopte eiwitten door het mengsel.
Verdeel de chocolademousse over de twee glazen. Laat vervolgens drie uur opstijven in de koelkast. Enjoy!