Giet allereerst het koude water in een cezve.
Voeg vervolgens één theelepel Turkse koffie (dat is hele fijne koffie) in het koude water.
Ben je een suikerliefhebber? Voeg dan nu een schepje suiker toe, zodat deze nog goed kan oplossen. Zoniet, dan kun je deze stap overslaan.
Zet de cezve op het fornuis en roer de inhoud goed door elkaar. Verwarm de koffie daarna langzaam op. Let op: roer niet tussentijds!
Zodra de koffie begint te schuimen haal de cezve dan direct van het vuur! (Anders ontstaat er een bittere smaak)
Giet de koffie (met schuimlaag) vervolgens met een vloeiende beweging in het espressokopje.
Laat de koffie tenslotte even staan, zodat de niet opgeloste koffie naar de bodem kan zakken.
Handige Barista Accessoires:
Ingrediënten
Aanwijzingen
Giet allereerst het koude water in een cezve.
Voeg vervolgens één theelepel Turkse koffie (dat is hele fijne koffie) in het koude water.
Ben je een suikerliefhebber? Voeg dan nu een schepje suiker toe, zodat deze nog goed kan oplossen. Zoniet, dan kun je deze stap overslaan.
Zet de cezve op het fornuis en roer de inhoud goed door elkaar. Verwarm de koffie daarna langzaam op. Let op: roer niet tussentijds!
Zodra de koffie begint te schuimen haal de cezve dan direct van het vuur! (Anders ontstaat er een bittere smaak)
Giet de koffie (met schuimlaag) vervolgens met een vloeiende beweging in het espressokopje.
Laat de koffie tenslotte even staan, zodat de niet opgeloste koffie naar de bodem kan zakken.