Van origine maak je Vietname koffie met een special filter (Phin). Deze versie maken we met een zogenaamde French Press.
Doe een aantal eetlepels koffiebonen in een koffiemolen en maal ze tot grofgemalen koffie. (Ongeveer ter grootte van zeezout)
Voeg vervolgens vier eetlepels gemalen koffie toe aan de French Press.
Vul de French Press vervolgens aan met twee kopjes heet water van 90 graden.
Roer de koffie om en laat 4 minuten trekken
Dompel de koffie langzaam onder (ongeveer 20-30 seconden) en genieten maar!
Handige Barista Accessoires:
Ingrediënten
Aanwijzingen
Van origine maak je Vietname koffie met een special filter (Phin). Deze versie maken we met een zogenaamde French Press.
Doe een aantal eetlepels koffiebonen in een koffiemolen en maal ze tot grofgemalen koffie. (Ongeveer ter grootte van zeezout)
Voeg vervolgens vier eetlepels gemalen koffie toe aan de French Press.
Vul de French Press vervolgens aan met twee kopjes heet water van 90 graden.
Roer de koffie om en laat 4 minuten trekken
Dompel de koffie langzaam onder (ongeveer 20-30 seconden) en genieten maar!