Alle Soorten Koffie op een Rijtje

Voor de meeste mensen de onmisbare vloeistof in de ochtend, koffie. Na een kop koffie ben je meteen goed wakker en kun je fris en scherp aan je nieuwe dag beginnen. Iedere dag wordt er in Nederland 6,5 miljoen liter koffie gedronken. Natuurlijk heeft iedereen ook zijn eigen voorkeur hoe hij de koffie maakt en drinkt en de keuze hierin is groot geworden in de afgelopen jaren. De verschillende soorten koffie en de kenmerken hiervan ontdek je hieronder.

Koffiecups, “what else?”

Iedereen herkent de uitspraak van George Clooney over de koffiecups: “what else?”. Koffiecups zijn aluminium cups waar de koffie in zit. Het voordeel van koffiecups is het gebruiksgemak. Eén druk op de knop en je kop koffie wordt gezet. Door de verschillende smaken en sterktes tussen de koffiecups hoef je verder niets in te stellen op de koffiemachine, handig!

Koffiepads, lekker snel

Het zetten van koffie door middel van koffiepads is net zo gebruiksvriendelijk als met koffiecups. Koffiepads zijn papieren pads, gevuld met koffie. De verschillen tussen de verschillende soorten pads is gebaseerd op koffiesterkte, waardoor je ook hier niets hoeft in te stellen op het koffieapparaat. Het voordeel van koffiepads is dat deze goedkoper zijn dan koffiecups, echter zullen de echte koffieliefhebbers van mening zijn dat pads in kwaliteit minder zijn dan de cups.

Koffiebonen, zaad van de koffieplant

De puurste koffievorm, de koffieboon. De koffieboon is het zaad van de koffieplant welke nog niet vermalen is. Voor het maken van koffie met koffiebonen heb je een duurder koffieapparaat nodig. Dit win je terug in de smaak van de koffie, omdat de bonen na het malen direct worden gebruikt. Op dit apparaat kun je veel instellen, zoals sterkte, hoe grof de bonen gemalen dienen te worden etcetera. De verschillende sterkten koffiebonen worden bepaald door hoe lang ze geroosterd worden.

Oploskoffie, geen apparaat nodig

Mocht je op reis gaan is dit wellicht de makkelijkste koffie om mee te nemen, oploskoffie. Oploskoffie is te koop in kleine zakjes, of in potten. Of het nu in een zakje of in een pot zit, dit maakt niet uit. Je hoeft hier alleen warm water bij te doen en je kop koffie is al klaar. Hierdoor is dit de makkelijkste soort koffie om mee te nemen en kun jij toch overal genieten van je kop koffie.

Filterkoffie, de bekendste

Doordat dit de oudste manier van koffiezetten is, is dit ook de meest bekende manier, filterkoffie. Gemalen koffie, wat je in een koffiefilter doet. Doordat hier warm water doorheen loopt kun je in een korte tijd een grote kan koffie maken. Ideaal voor het zetten van meerdere koppen koffie in één keer.

Zoveel soorten koffie, zoveel meningen

Al deze verschillende manieren van koffiezetten zorgen ook voor verschillende meningen over wat de beste methode is. Of je nu kiest voor de snelle makkelijke manier, of je gaat voor de oude vertrouwde manier er is voor ieder wat wils. Het belangrijkste bij je keuze is dat jij kiest voor de manier waarop jij je kop koffie het lekkerste vindt!

  • Resultaat 1–32 van de 581 resultaten wordt getoond

Book Mockup 01 min 1

No products were found matching your selection.

Navigation

My Cart

Close

Categories