De Lekkerste Filterkoffie

Met de opkomst van Senseo, Nespresso en even daarna ook de steeds populairder wordende koffiebonen machines, is filterkoffie best een tijdje in de vergetelheid geraakt. Als je jezelf de moeite kunt besparen van het zetten van filterkoffie door een machine in huis te halen die je met één druk op de knop een heerlijk kopje koffie voorschotelt, waarom zou je dat dan niet doen?

Toegegeven, filterkoffie zetten is wat meer werk, maar de laatste jaren is er een interessante ontwikkeling gaande. Filterkoffie is aan een opmars bezig. Steeds meer mensen prefereren de smaak van filterkoffie boven die van andere koffievarianten. Wellicht speelt het nostalgische element ook een rol.

Filterkoffie is gezond!

Hier een feitje dat je wellicht nog niet wist. Filterkoffie is gezond! Door het filterproces dat de koffie doormaakt tijdens het zetten, blijft er significant minder cafestol in je drankje achter. Die stof verhoogt de cholesterol in je bloed en dat kan allerlei nare effecten hebben voor je gezondheid. Dat is toch wel een belangrijk argument om filterkoffie weer te overwegen.

Filterkoffie in alle geuren en smaken!

Filterkoffie is al lang niet meer wat het vroeger was. Toen was er in de winkel niet veel keus op koffiegebied. Tegenwoordig heeft de consument een enorm assortiment aan filterkoffie tot zijn of haar beschikking.

De bekendste filterkoffie merken!

De bekendste filterkoffie variant in Nederland is toch wel de Aroma Rood snelfiltermaling van Douwe Egberts. Alleen de verpakking herkennen mensen al uit duizenden. Ook Kanis & Gunnink doet bij veel mensen een belletje rinkelen. Veel supermarkten zoals bijvoorbeeld Albert Heijn hebben eveneens hun eigen filterkoffie. Het koffiemerk van Albert Heijn heet Perla en wordt goed verkocht. Dan zijn er nog de bekende Italiaanse producenten (toch wel hét land van de koffie) Lavazza, Illy en Bialetti met hun eigen filterkoffie.

Hoe zet je de perfecte filterkoffie?

Laten we voorop stellen dat de ultieme smaak van koffie een heel persoonlijk iets is, maar er bestaan wel richtlijnen die je met een gerust hart kunt aanhouden. Gebruik het liefst een koffiemaatschepje. Dat is een super handig hulpmiddel bij het koffiezetten en zorgt ervoor dat er eigenlijk niets mis kan gaan. Hanteer één afgestreken maatschepje met filterkoffie voor één kopje koffie. Je kunt hier ook een eetlepel voor gebruiken als je geen maatschepje in huis hebt.

Maak kennis met Filterkoffie!

Enthousiast geworden om filterkoffie te proberen of te gaan voor een hernieuwde kennismaking? Zoek een merk en smaak uit die bij je passen!

  • Resultaat 1–32 van de 83 resultaten wordt getoond

No products were found matching your selection.

Navigation

My Cart

Close

Categories