De Lekkerste Koffiebonen

Je kunt hem tegenwoordig in veel Nederlandse huishoudens bewonderen. De koffiebonenmachine. Steeds meer mensen hebben hun oude Senseo en Nespresso apparaat vaarwel gezegd en de overstap gemaakt naar deze nieuwe ervaring op koffiegebied.

Was tot een paar jaar geleden voor de meeste mensen in Nederland een koffiebonenmachine nog buiten bereik vanwege de prijs, tegenwoordig zijn ook deze machines steeds beter te betalen en dus voor een grotere groep Nederlanders bereikbaar. Je hoeft dus niet perse meer naar een restaurant voor de ultieme koffiebeleving, maar kunt dat nu ook thuis voor elkaar krijgen.

Enorme toename in verkoop koffiebonen!

Met de toename van het aantal koffiebonen machines is het uiteraard logisch dat ook de verkoop van koffiebonen enorm is toegenomen. Daar hebben de koffieproducenten goed op ingespeeld door de consument een grote verscheidenheid aan koffiebonen aan te bieden.

Verschillende soorten koffiebonen

De koffiebonen die in Nederland het meest worden gebruikt zijn de Arabica koffiebonen, die kernmerken zich door een wat minder bittere smaak dan bijvoorbeeld Robusta koffiebonen. Die zijn heel sterk van smaak. Dat komt omdat ze op lagere hoogte groeien dan Arabica bonen en daardoor meer cafeïne produceren. Die cafeïne is verantwoordelijk voor die sterke smaak. Veel mensen vinden die te heftig.

Koffiebonen in verschillende sterktes

Dat de meeste bonen die wij als consument voor onze machines thuis kunnen kopen dezelfde oorsprong hebben, wil niet zeggen dat ze ook allemaal hetzelfde zijn. Ook de Arabica bonen zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes. Door ze op verschillende manieren te branden krijgen ze elk hun eigen smaak. Dus of je nu houdt van een heel sterk bakje koffie of het mag ook wel wat minder, er is altijd wel een koffieboon die bij jou past.

Producenten van koffiebonen

Welke producent maakt dan de lekkerste koffiebonen? Uiteraard is dit smaakafhankelijk, maar we zetten wel graag een aantal bekende leveranciers op een rij zodat jij zelf kunt gaan uitproberen welke jouw favoriet is.

Eigenlijk verkopen alle koffieproducenten tegenwoordig hun eigen koffiebonen. Probeer bijvoorbeeld eens een van de Italiaanse leveranciers: Lavazza, Illy koffiebonen of Gran Maestro Italiano Originale, maar denk ook aan L’OR of Douwe Egberts als je fan bent van het Nederlandse merk.

Test welke koffiebonen jij het lekkerst vindt

Bekijk welke koffiebonen jou op basis van de beschrijving het lekkerst lijken en kijk hoe dat bevalt. Houd er rekening mee dat een kilo koffiebonen gemiddeld zo’n € 15,- kost en daarvan kun je ruim honderd bakken koffie zetten. Als je nog niet precies weet welke bonen je lekker vindt is het dus wellicht verstandig om met wat kleinere verpakkingen te beginnen.

  • Resultaat 1–32 van de 239 resultaten wordt getoond

No products were found matching your selection.

Navigation

My Cart

Close

Categories