De Lekkerste Koffiecups

Een aantal jaar nadat de koffiepad dankzij Douwe Egberts en Philips zijn intrede had gedaan kwam er een nieuwe innovatie op koffiegebied. Nespresso kwam met een soort kleine capsules voor in een koffieautomaat die door hen zelf ontworpen was. Die capsules noemden ze cups.

Het bijzondere aan deze cups is dat ze luchtdicht verpakt zijn. Dat resulteert erin dat de koffie lang goed blijft, maar dat hij ook langer vers blijft en daardoor beter zijn smaak behoudt dan koffiepads doen.

Hoe werkt een koffiecupmachine?

Als je de koffiecup in een daarvoor bestemde machine plaats dan perforeert de machine als het ware de cup. Vervolgens wordt er onder hoge druk water door de cup gespoten en loopt er door het tuitje aan de voorkant van de machine koffie in jouw kopje.

Een van de voordelen van het gebruik van een koffiemachine op basis van cups, is dat je niet na elke keer koffie zetten de boel hoeft op te ruimen. In de apparaten die geschikt zijn voor cups zit een opvangbakje dat de lege cups voor je opvangt. Bij de duurdere modellen is dat reservoir vaak wat groter waardoor je meer lege cups kunt opvangen.

Koffiecups nemen een vlucht!

Eigenlijk gebeurde met koffiecups hetzelfde als met koffiepads een aantal jaar daarvoor. Het bleek zo’n goed concept dat andere koffieproducenten ook al snel op de wagen sprongen en hun eigen cups gingen produceren. Eigenlijk verdrongen de koffiecups de koffiepads zou je kunnen zeggen.

Ook tegenwoordig zijn koffiecups nog erg populair. Het wordt door veel mensen gezien als een tussenvariant tussen koffiepads en koffiebonen. Door de unieke manier waarop de koffiecups worden geproduceerd zorgen ze voor een heerlijke kop koffie.

Welke merken koffiecups zijn er te koop?

Een van de dingen die je vaak hoort als het om koffiecups gaat is dat ze duur zijn. Dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Je kunt het eigenlijk zo gek maken als je zelf wilt.

Nespresso cups (van de bedenker zelf) zijn wel het meest beroemd. Je kent de Nespresso winkels uit de stad wel waar je de ontelbare smaken cups kunt kopen, maar ook online is er uiteraard heel veel keus.

Bekende koffie merken als Douwe Egberts en Starbucks maken inmiddels ook al jaren hun eigen cups. Als je voor wat goedkopere cups wilt gaan, kies dan bijvoorbeeld voor de huismerk cups van HEMA of Lidl. Die kosten ongeveer 10 tot 20 cent per stuk.

Experimenteer eens een beetje en ontdek welke cups jij het lekkerst vindt.

  • Resultaat 1–32 van de 161 resultaten wordt getoond

No products were found matching your selection.

Navigation

My Cart

Close

Categories