De Lekkerste Koffiepads

Wat was het een innovatie net na de millenniumwisseling! Koffiepads! Voor die tijd waren we toch vooral gewend om filterkoffie te drinken in Nederland. En als je dan toch koffie ging zetten, dan maar gelijk een hele pot of thermoskan vol. Het principe van het zetten van één kopje koffie per keer kenden we toen nauwelijks. Thuis dan tenminste. In restaurants uiteraard wel.

De koffiepad is uitgevonden door het Nederlandse koffiemerk Douwe Egberts. Dat deden ze in samenwerking met Philips. Dat bedrijf ontwikkelde een machine waarin de koffiepads van Douwe Egberts konden worden gebruikt. Het inmiddels wereldberoemde Senseo apparaat.

Koffiepads worden nog steeds enorm goed verkocht

Ondanks de opkomst van andere grote spelers op de koffiemarkt en het ontstaan van nieuwe manieren van koffiezetten (denk bijvoorbeeld aan Nespresso die met haar eigen machines kwam die werkten met cups en de opkomst van machines waarbij je gebruik maakt van koffiebonen) worden er nog steeds veel koffiepads verkocht.

Welke soorten koffiepads zijn er te koop?

In de loop der jaren zijn er ontzettend veel verschillende soorten koffiepads op de markt gekomen. Denk bijvoorbeeld aan de meer traditionele smaken als espresso, cappuccino, classic en strong, maar er bestaan tegenwoordig ook allerlei koffiepads met smaakjes. Zo zijn er speciale Café Latte, Gold en Latte Macchiato varianten. En de Decaf optie bestaat uiteraard ook.

Welke koffiemerken produceren koffiepads?

De vraag naar koffiepads werd kort na de lancering zo groot, dat een hoop koffieproducenten met hun eigen pads kwamen. Ook vandaag de dag nog zijn er veel verschillende merken koffiepads die je kunt kopen.

Douwe Egberts was er als eerst bij en blijft, ook nu nog, veruit de bekendste. Daarnaast zijn er andere bekende koffiemerken als Kanis & Gunnink of Lavazza die hun eigen pads produceren.

Wat interessant was om te zien is dat de vraag naar koffiepads dusdanige vormen aannam, dat ook winkel- en supermarktketens die helemaal niet bekend zijn vanwege koffie, hun eigen pads gingen produceren. Dus ook Jumbo, Albert Heijn, Lidl en zelfs een keten als Hema heeft hun eigen pads ontwikkeld.

We kunnen dus wel stellen dat de keuze vandaag de dag reuze is voor de koffiepad liefhebber. Je kunt bijna overal wel terecht.

Kies jouw favoriete koffiepads!

Is jouw voorraad koffiepads bijna op of wil je eens een keer een andere variant uitproberen? Maak je keuze uit het grote aanbod!

  • Resultaat 1–32 van de 55 resultaten wordt getoond

Book Mockup 01 min 1

No products were found matching your selection.

Navigation

My Cart

Close

Categories