De Lekkerste Oploskoffie

Sinds jaar en dag is oploskoffie een populair alternatief voor de traditionele koffie die wordt gezet met een Senseo-, Nespresso- of een koffiebonenmachine. Het is makkelijk, snel en je hebt er geen koffiemachine voor nodig.

Door het laagdrempelige karakter wordt oploskoffie (ook wel instantkoffie genoemd) bijvoorbeeld vaak gedronken op vakantie. Je kunt oploskoffie kopen in grotere verpakkingen, maar ook in kleine zakjes. Ideaal om mee te nemen naar de camping, maar ook voor thuis is oploskoffie erg handig.

En nog een ander voordeel, oploskoffie is goedkoop. Je kunt, als je wilt, heel lang doen met een pot of blik. Je hoeft per kopje namelijk niet veel poeder te gebruiken. Behalve als je van sterke koffie houdt natuurlijk!

Wat is het verschil tussen koffie en oploskoffie?

Wat is nu precies het verschil tussen “gewone” koffie en oploskoffie? Eigenlijk is oploskoffie een volgend stadium van gewone koffie. Om oploskoffie te maken wordt namelijk eerst “gewone” koffie gezet met behulp van koffiebonen. Die vers gezette koffie wordt vervolgens gedroogd en daardoor ontstaat het poeder dat wij kennen als oploskoffie.

Wat voor soorten oploskoffie zijn er te koop?

Oploskoffie is verkrijgbaar in alle soorten en maten. Het doet qua varianten al bijna niet meer onder voor de traditionele koffie. Oploskoffie is er tegenwoordig bijvoorbeeld verkrijgbaar in cappuccino-, espresso-of latte macchiato-vorm. Ook is er uiteraard een cafeïnevrije variant voor als het bijvoorbeeld al wat later op de avond is.

Wat zijn bekende oploskoffie merken?

Er zijn vele koffieproducenten die ook oploskoffie maken. Een aantal producenten is zelfs specifiek door oploskoffie bekend geworden.

Denk bijvoorbeeld aan de populaire oploskoffie van Nescafé. Dit Zwitserse bedrijf is de ontdekker van de oploskoffie. Wist je dat de eerste koffie in poedervorm al gemaakt werd in de late jaren ’30 van de vorige eeuw. Binnenkort viert oploskoffie dus z’n honderdste verjaardag.

Het Nederlandse Douwe Egberts is zich ook al vroeg gaan richten op oploskoffie en produceert tegenwoordig volgens diverse consumentenonderzoeken de beste oploskoffie die in Nederland te koop is. Er zijn verschillende varianten oploskoffie van Douwe Egberts. Denk aan de Gold, maar ook de espresso oploskoffie is erg populair.

Naast deze twee bekende producenten zijn ook veel supermarkten hun eigen koffie in poedervorm gaan produceren. De Oploskoffie van Albert Heijn en Jumbo staat hoog aangeschreven.

Dan is er nog Illy uit Italië. Bekend van de koffieblikken. Illy produceert haar oploskoffie op basis van 100% pure Arabica bonen.

Benieuwd geworden naar oploskoffie? Probeert het eens uit en experimenteer om erachter te komen welke variant jij het lekkerst vindt.

  • Resultaat 1–32 van de 43 resultaten wordt getoond

Book Mockup 01 min 1

No products were found matching your selection.

Navigation

My Cart

Close

Categories