De Guatemala El Zapote is afkomstig van de plantage van Hernán Pérez, samen met The Coffee Quest heeft hij een unieke blend samengesteld van Catuai en Bourbon variëteiten van zijn plantage.
De koffie groeit op een hoogte van 1500-1900 meter. De verwerkingsmethode is Washed, dit resulteert in een complexe koffie met smaaktonen van hazelnoot, karamel en appel.
Finca El Zapote ligt precies op de grens van Guatemala en Mexico in een afgelegen stadje Agua Dulce. Agua Dulce is de perfecte locatie voor de aanbouw van koffie. Op een hoogte van 1500-1900 meter is de temperatuur laag genoeg om de koffie langzaam te laten rijpen én zorgt tevens voor een langzaam droogproces. Finca El Zapote is ongeveer 45ha groot waarvan 42ha is gereserveerd voor de aanbouw van koffie. De rest van de plantage is een natuur reservaat. Het natuur reservaat is essentieel voor het eco systeem van de plantage.
Country: Guatemala
Region: Huehuetenango
Altitude: 1500-1900 m.a.s.l.
Variety: Catuai / Bourbon
Processing: Washed
Roast type: Espresso
Flavour: Hazelnut, caramel, apple