Exculsieve smaragdgroene Japanse thee.
Gyokuro is de keizer van de groene theeën en heeft een elegant aroma en een unieke zoete smaak.
Wat is Gyokuro?
Gyokuro wordt verbouwd in Uji, waar het mistige klimaat, de glooiende heuvels, de warme dagen en koele nachten een ideale omgeving zijn om thee van een hoge kwaliteit te verbouwen. Gyokuro is de fijnste soort Japanse thee en wordt bijna uitsluitend in de regio van Kyoto verbouwd. Van de vele regionale variëteiten is Gyokuro uit Uji de beste. Gyokuro wordt 20 dagen zorgvuldig in de schaduw verbouwd, afgeschermt door een Jikagise, (tradionele overkapping), voordat het geoogst wordt. Gyokuro superior is van hoge kwaliteit en heeft een paar unieke kenmerken, elegant aroma, zoete smaak en een smaragdgroene kleur.
Kenmerken:
- Groene thee is de minst bewerkte thee, bevat daardoor de meeste antioxidanten en natuurlijke polyfenolen ook wel catechinen genoemd
- Catechinen hebben goede effecten op de gezondheid, zijn ontstekingsremmend, bacterie dodend en werken virussen tegen.
- Groene thee bevat 10x zoveel catechines als groenten en fruit
- Vol met antioxidanten, deze beschermen je weefsels en het DNA in je cellen tegen vrije radicalen, die verantwoordelijk zijn voor het verouderen van je huid en bloedvaten.
- Geeft je metabolisme (stofwisseling) een boost waardoor je sneller afvalt.
- Met 3-4 koppen per dag profiteer je optimaal van de gezonde eigenschappen van groene thee
- Een kop groene thee bevat 20mg cafeïne, dat is de helft van de hoeveelheid cafeïne in zwarte thee (40mg)
Bereiding:
- Theeblaadjes : 1,5 el (7-8g
- Temperatuur van het water is laag : 60º-70º.
- Hoeveelheid water : 200ml
- Wachttijd : 1.5 – 2min.
- Deze hoogwaardige theebladeren kunnen 3x worden hergebruik
- De broze naalden moeten zich bij het theezetten volledig kunnen ontvouwen
De thee komt aan in een prachtige verpakking dus ideaal als cadeau voor vrienden, zakenrelaties of familie!