Hibiscus is een heerlijke thee om te drinken. Het is vergelijkbaar met cranberry en heeft een zoete en zure smaak. De kwaliteit van hibiscus thee wordt bepaald door de smaak en kleur. Een zure fruitachtige smaak en een dieprode kleur is kenmerkend voor een hoge kwaliteit hibiscus thee. Daarnaast zijn factoren als verwerking in een hygiënische omgeving en weersomstandigheden ook van belang voor de kwaliteit. Wij verkopen hibiscus thee die onder controle staat van het biologische keurmerk Skal. Kwaliteit kan per seizoen verschillen en dat komt doordat leveranciers in China en Thailand zo nu en dan te maken hebben met vochtige weersomstandigheden. Hibiscus thee moet worden gezet op 100 graden. Op een lagere temperatuur krijgt de thee niet de dieprode kleur en ook zal de smaak tegenvallen. Laat de hibiscus thee 6 tot 8 minuten trekken. Een heldere dieprode oplossing met paarse tinten is waar we op uit zijn. Je ruikt een licht cranberry aroma. De smaak is evenwichtig, niet overdreven zuur of bitter. Er mogen geen geuren van andere specerijen of kruiden in voorkomen. Om hibiscus thee zoeter te maken is het mogelijk om suiker of honing toe te voegen. Afhankelijk van je eigen voorkeuren kan kaneel, gember of kruidnagel gemixt worden met hibiscus.
Roll over image to zoom in
Hibiscus thee biologisch (hibiscusbloesem) 100 g
€8.62
Bekijk op Bol.com >⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5 | Gratis verzending | Partner van | Partner van
Categorieën | Thee Eten & Drinken Kruidenthee Frisdrank, sap, koffie en thee |
---|---|
Merk | Merkloos, Sans marque |
Zetmethode thee | Losse thee |
Theesmaak | Hibiscus |
Thee variant | Losse thee |
Categorie: Losse Thee