Maxwell & Williams Diamonds Round – Melkkan – 200 ml

17.44

Bekijk op Bol.com >
⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5 | Gratis verzending | Partner van | Partner van

De nieuwe Diamonds collectie heeft net dat extra’s waardoor het geen alledaags servies betreft. In het porselein van deze melkkan zit een ‘zoals de naam al weggeeft’ diamant reliëf/patroon verwerkt. Deze ronde, elegante, klassieke en zowel moderne collectie kan tevens goed gecombineerd worden met alle andere items uit de White Basics collectie van Maxwell & Williams. De Diamonds collectie is gemaakt van Durable Porcelain, wat betekent dat er een aluminiumlegering in verwerkt zit, wat het servies zeer sterk maakt. Het servies is oven-, en magnetronbestendig en na gebruik kan het servies gemakkelijk in de vaatwasmachine worden geplaatst.

Specificaties:

•1 x Melkkan

L13 x B8 x H7,5 cm

Inhoud: 200ml

Over Maxwell & Williams

Het van origine Australische merk Maxwell & Williams heeft een zeer overtuigend en eenvoudig concept: een uitgebreide keuze aan serviesgoed van goede kwaliteit voor een prettige prijs. De lijnen bieden een aangename veelzijdigheid in zowel vorm als design. Kortom; met Maxwell & Williams kun je allerlei tafelschikkingen maken en volop creatief zijn.

Om porselein te maken voegt men aan de zo wit mogelijke harde klei (kaolien), veldspaat en kwarts-zilverzand toe om de massa minder vet en bij verhitting glasachtig te laten worden. Daardoor is porselein, in tegenstelling tot aardewerk, vanuit zichzelf niet poreus. Porselein is hard, reuk- en smaakloos en verkleurt nauwelijks.

Met een basis wit servies als uitgangspunt kun je door slechts enkele items te vervangen een totaal andere stijl creëren. Maxwell & Williams werkt met drie kwaliteiten:

1. White Basics: Puur Porselein stamt oorspronkelijk uit China, waar het basis-ingrediënt kaolien in overvloed aanwezig is.

2. Durable Porcelain: Om het materiaal harder te maken wordt een aluminiumlegering en eventueel een klein percentage gemalen as van beenderen toegevoegd aan het pure porselein. Qua eigenschappen lijkt het dan sterk op Bone China.

3. Bone China: Beenderporselein of ivoorporselein is een porseleinsoort van hoge kwaliteit, gemaakt volgens een speciaal procedé. De grondstoffen kaolien, veldspaat en kwarts-zilverzand worden vermengd met 40 tot 50% gemalen as van beenderen. Bone China is doorschijnend, zeer sterk, zeer licht van gewicht en heeft een specifieke ivoorkleur.

Beoordeel:

0 / 5 0

Your page rank:

Categorie:
Navigation

My Cart

Close

Categories