waarom moet je koffie filteren

Waarom moet je Koffie Filteren?

Je hoort wel eens geruchten dat koffie slecht voor ons is, omdat het ongezonde stoffen zou bevatten. Echter hoeft koffie helemaal geen negatieve effecten op het menselijk lichaam te hebben. Wel is het belangrijk dat de koffie op een goede manier wordt gefilterd. In dit artikel bespreken we daarom waarom je koffie moet filteren.

Het filteren van koffie zorgt ervoor dat stoffen die een slechte uitwerking hebben op onze gezondheid worden verwijderd. Daarom is dit een belangrijk onderdeel van het koffiezetten. Wil jij weten welke stoffen we uit de koffie filteren, om het zonder problemen te kunnen drinken? Lees dan snel verder!

Koffie filteren is belangrijk voor jouw gezondheid

Koffie filteren is van groot belang. Het filter houdt namelijk bepaalde stoffen tegen die slecht kunnen zijn voor onze gezondheid. Daarom heeft gefilterde koffie doorgaans de voorkeur boven ongefilterde koffie. Zowel de gezondheidsvoordelen als de smaak dragen hiertoe bij. Laten we beide aspecten eens verder onder de loep gaan nemen, te beginnen met de eerste reden dat we koffie liever filteren; cholesterolverhogende stoffen verwijderen.

Cholesterolverhogende stoffen

Koffie bevat van nature een stofje genaamd cafestol. Dit stofje bevindt zich van nature in alle koffiebonen. Wanneer je te veel cafestol binnenkrijgt kun je last krijgen van een verhoogd cholesterol, iets wat je uiteraard wilt voorkomen. Een hoog cholesterol kan in het slechtste geval resulteren in een grotere kans op hart- en vaatziekten. Juist daarom is het filteren van koffie zo belangrijk.

Het achterblijven van de verzadigde vetten in het koffiefilter, zorgt ervoor dat jouw bakkie troost geen kwaad kan. Het nuttigen van zwarte koffie kan zelfs gezondheidsvoordelen hebben, voornamelijk wanneer deze gedronken wordt zonder suiker en melk.

In koffie vinden we ook vaak het molecuul kahweol. Kahweol kan dezelfde uitwerking hebben op ons cholesterol als cafestol. Daarom is het fijn dat ook deze stof grotendeels uit onze koffie wordt gefilterd.

Gefilterde koffie smaakt beter

Alhoewel dit laatste aspect een kwestie is van smaak, heeft de smaak van gefilterde koffie doorgaans de voorkeur boven de ongefilterde variant. De meeste koffiedrinkers ervaren een grotere intensiteit en betere smaaksensatie wanneer zij hun koffie filteren.

Echter is het goed te onthouden, iedereen heeft zijn eigen persoonlijke smaak voorkeuren. En zoals het bekende spreekwoord zegt: ‘Over smaak valt niet te twisten’. Zo is het maar net, iedereen is uniek, daar horen diverse smaken bij, en dat is helemaal ok!

Wat kunnen we concluderen?

Alhoewel de meeste mensen de voorkeur geven aan gefilterde koffie, kan het natuurlijk ook voorkomen dat jij ongefilterde koffie beter vindt smaken. Echter is het wel goed om rekening te houden met het feit dat ongefilterde koffie minder gezond is. De aanwezige stoffen cafestol en kahweol die we in dit artikel hebben besproken, kunnen in grote hoeveelheden een negatief effect hebben op jouw cholesterol.

Daarom adviseren wij om indien mogelijk altijd gefilterde koffie te drinken. Drink jij toch ongefilterde koffiesoorten? Beperk de inname dan tot een minimum, zodat de aanwezige stoffen geen schadelijke invloed hebben op jouw lichaam.

Korting op Koffiemachines & Koffiebonen

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde koffie accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5

Your page rank:

Alles wat je moet weten over Hibiscus Thee
Wat voor Koffie Gebruik je in een Percolator?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Book Mockup 01 min 1

Multifunctionele Koffiemachine

Productcategorieën
Navigation

My Cart

Close

Categories