wat voor koffie gebruik je in een percolator

Wat voor Koffie Gebruik je in een Percolator?

Het gebruik van een percolator is tegenwoordig een populaire manier om koffie te zetten. Een percolator is van origine een redelijk ouderwets apparaat, waarmee je koffie kunt zetten zonder elektriciteit. Je maakt de koffie namelijk eenvoudig op het fornuis. Een percolator heeft de vorm van een koffiekan met daaronder een waterreservoir.

In dit artikel duiken we wat dieper in op de functie van de percolator. Ook bespreken we het belang van gemalen koffie en op welke manier we deze het beste kunnen gebruiken in de percolator. Lees dus snel verder!

Hoe werkt een percolator?

Zoals eerder reeds benoemd bevat een percolator aan de onderzijde een waterreservoir. In dit reservoir bevindt zich een filter. Om gebruik te maken van de percolator vul je het waterreservoir met water, en voeg je gemalen koffie toe aan het filter. Zet de percolator op het fornuis, en de rest gaat vanzelf.

Vroeger werd een percolator altijd gebruikt op het gasfornuis. Echter beschikken we tegenwoordig over moderne warmtebronnen. Toch hoeft dit geen probleem te zijn. De meeste moderne percolators zijn gemaakt van een materiaal dat geschikt is voor meerdere warmtebronnen. Deze kunnen daarom ook vaak gebruikt worden op bijvoorbeeld een inductieplaat. Echter is het altijd goed om voor aanschaf even in de beschrijving te lezen wat de mogelijkheden zijn, dit om onaangename verrassingen te voorkomen.

Maar dan nu de hamvraag van vandaag: Wat voor koffie gebruik je in een percolator?

Welke koffie in een percolator?

In een percolator gebruik je te allen tijde gemalen koffie. Deze kun je in de winkel kopen, maar ook kun je ervoor kiezen om koffiebonen zelf te malen. Dit kun je doen met behulp van een koffiemolen. Let op dat je in een percolator geen grove maling maar ook geen te fijn gemalen koffie gebruikt, zoek een goed gemiddelde.

Heb jij de keuze tussen het kopen van gemalen koffie in de winkel en het malen van je eigen koffiebonen? Kies dan voor de tweede optie. De koffie uit de percolator wordt namelijk nog lekkerder wanneer de koffiebonen kort voor gebruik gemalen zijn.

Waarom geen Espresso maling in de percolator?

Alhoewel het voor een optimale smaaksensatie misschien verleidelijk is om te kiezen voor een espresso maling, raden wij dit toch af. Gemalen espressokoffie heeft namelijk een fijne korrel, die niet geschikt is voor het gebruik in een percolator.

Kies dus voor een gemiddelde maling, niet te grof en ook zeker niet te fijn. Maal jij jouw koffiebonen zelf? Dan is het doorgaans een kwestie van uitproberen, en eventueel leren van je fouten. Maak je geen zorgen, je hebt snel genoeg door op welke manier jij jouw percolator koffie het liefste drinkt.

Conclusie

In dit artikel hebben we de functie van de percolator onder de loep genomen. We zijn erachter gekomen hoe je deze heerlijke koffie eenvoudig kunt zetten met het gebruik van gemalen koffie.

Wij hopen dat deze blog jou heeft geholpen en we wensen jou heel veel succes bij het koffiezetten met jouw nieuwe percolator.

Korting op Koffiemachines & Koffiebonen

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde koffie accessoires? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5

Your page rank:

Waarom moet je Koffie Filteren?
Hoe Moet je Koffiebonen Malen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Book Mockup 01 min 1

Multifunctionele Koffiemachine

Productcategorieën
Navigation

My Cart

Close

Categories